Потребни состојки:
– 225 грама кафен шеќер
– 110 грама полузасладено чоколадо, исечкано
– 1 лажица изрендана лушпа од портокал
– 1/2 лажичка цимет во прав
– 1/4 лажичка суво овошје, смелено
– 700 милилитри свежо подготвено црно кафе
– 1/2 пола-пола крем, стоплен
– Стапчиња цимет (за декорација)
– Шлаг пена (за декорација)

Ставете ги првите пет состојки во блендер, и матете додека чоколадото целосно не се сoмели. Додајте го кафето. Матете уште 1-2 минути, или сè додека чоколадото не се стопи.
Префрлете во мал сад и загрејте. Потоа вратете ја мешавината во блендер, додајте го кремот, и матете повторно.
Исцедете, па сервирајте во шолји и декорирајте по желба.